Informatie over aandelen

Er zijn vele manieren om jezelf wat bij te leren wanneer je net begint met het verhandelen van aandelen. Dat het niet een hobby of soort werk is waar je zomaar even inrolt mag duidelijk zijn, maar dat het zich letterlijk en figuurlijk uit kan betalgroup-of-sharesen is de positieve kant van het verhaal. In het internet heb je wat dat betreft een goede vriend gevonden om een avontuur op de beurs aan te gaan. je kunt hier realtime handelen in verschillende koersen maar, misschien nog wel belangrijker, ontzettend veel leren. Door de uitdaging aan te gaan weet je in ieder geval dat je een stuk wijzer wordt, ook al zal dit dan uiteindelijk geen winst opleveren. Wees niet bang om jezelf goed te verdiepen en alles in je op te nemen wat je maar kunt.

Een andere optie is om wat boeken aan te schaffen en meer te lezen over de effectenbeurs. Indien dit je beter ligt kan dit zeer goed helpen. Hieronder kun je een aantal titels zien die velen geholpen hebben om succesvol te worden op de beurs.

De basis van het beleggen

Zoals de titel al een beetje verraad is dit een goed naslagwerk voor iedereen die wil beginnen met beleggen. Je leest er veel algemene informatie die ongetwijfeld van pas gaat komen.

Beleggen voor dummies

Deze gids helpt je om stap voor stap steeds iets meer te leren over de aandelenwereld. Het is erg behulpzaam in het uitleggen van de beginselen en zal je daarnaast de laatste nieuwtjes meegeven. Een goed begin dus voor iedereen die dat zoekt.

The intelligent Investor

Dit boek is ruim een halve eeuw oud maar wordt nog immer als heilig gezien in de wereld van investeerders. Voor niemand met de ambitie om er wat van te maken op de beurs mag dit dan ook in de collectie ontbreken.