Wall Street: Beleggerscentrum van de wereld

Iemand die de ambitie heeft om de beurs op te gaan heeft ongetwijfeld van Wall Street gehoord. Niets voor niets wordt dit gezien als het beleggerscentrum van de wereld en kloppend hart van de aandelenbeurs. Financieel gezien is dit waar het gebeurd in de Verenigde Staten, maar de rest van de wereld kijkt al9b3bb78btijd mee en zal niet schromen gelijk te reageren als er iets gebeurd op Wall Street.

De straat Wall Street ligt in het Zuiden van het stadsdeel Manhattan in New York en heeft een roemruchte geschiedenis. Aan het einde van de achttiende eeuw kwamen hier een aantal handelaren samen die als eerst een soort van beurs oprichten. Opvallend genoeg is de locatie in al die jaren daarna dus ongeveer hetzelfde gebleven.

Ruim een eeuw later was Wall Street niet meer weg te denken. Iedere grote organisatie en ieder groot bedrijf wist dat het zich hier moest vestigen als het plannen had om het groot te maken. Dit was te merken aan het constant groeiende aantal wolkenkrabbers wat hier zichtbaar begon te worden. Vooral banken, verzekeringsmaatschappijen en investeringsmaatschappijen wisten Wall Street te vinden.

Vandaag de dag is de NYSE (New York Stock Exchange) dan ook lang niet het enige wat hier te vinden is. Ondanks dat dit gebouw indrukwekkend is geldt dit zeker ook voor de rest van de omgeving. Dit is een prachtig gedeelte van de stad om in rond te lopen en buiten dit gebouw zijn er nog talloze andere bouwwerken die tot de verbeelding spreken, de ene nog imposanter dan de andere.

Bij een bezoek aan New York mag een tripje richting Wall Street zeker niet ontbreken. Dit is overigens voor iedereen de niet de ambitie heeft zich in de aandelenmarkt te storten precies hetzelfde. Het is zeer bijzonder om een dag in deze omgeving rond te lopen.